Ν έ α

ΑΡΧΙΚΗ  /  ΝΕΑ

Φεστιβάλ Ελληνικού Nτοκιμαντέρ - Docfest
 

logo h

16ο docfest Χαλκίδα

Η ταινία μας "Η Αλπική Αρχαιολογία του Σμόλικα" έχει επιλεγεί να προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ώρα 10.09-10.35, στο Αμιθέατρο Μεγάρου Περ. Εν. Ευβοίας. Θα ήταν χαρά μας να την απολαύσετε στην κινηματογραφική οθόνη σε πρώτη προβολή στην όμορφη πόλη της Χαλκίδας. Το ταξίδι του ντοκιμαντέρ μόλις ξεκίνησε......

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών του 16ο docfest. 

logo top     Samarina 4 AlpineΑrcheology articon    16odocfest2022

Σενάριο: Νίκος Ευστρατίου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Βουλγαράκης

Εκτέλεση Παραγωγής ARTiCON audiovisual works - 2022

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Νίκο Ευστρατίου, για την άψογη συνεργασία μας.


Η Αλπική Αρχαιολογία του Σμόλικα - ντοκιμαντέρ
 

Αναζητώντας τους Νεάντερταλ στα βουνά της Σαμαρίνας

Η ταινία έγινε στα πλαίσια του Ερευνητικού Προγράμματος "Η προϊστορική έρευνα του ΑΠΘ στο ΒΔ τμήμα του Ν. Γρεβενών - Η καταγραφή παλαιολιθικών θέσεων και ευρημάτων στην περιοχή της Σαμαρίνας".

 Samarina 4 AlpineΑrcheology articon

 

Λίγα λόγια.....

Η προϊστορική έρευνα Ελλήνων και Ιταλών ερευνητών στην περιοχή του Ν. Γρεβενών και πιο συγκεκριμένα σε χώρους του ορεινού όγκου του Σμόλικα γύρω από τον βλάχικο οικισμό της Σαμαρίνας, αποκάλυψε τα τελευταία χρόνια τα ίχνη μια ζωντανής και εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ‘ορεινής αρχαιολογίας’, που για πρώτη φορά αποκτά στον ελλαδικό χώρο μια ιδιαίτερη δυναμική και περιεχόμενο. Πρόκειται για αρχαιολογικές ενδείξεις - κυρίως λίθινα εργαλεία τυπικά της Μέσης Παλαιολιθικής περιόδου - που περιγράφουν τη συνεχή σχεδόν παρουσία παλαιολιθικών κυνηγετικών ομάδων Νεάντερταλ που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή αυτή της Πίνδου τουλάχιστον 60.000 χρόνια πριν από σήμερα. Η αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων χρόνων σε υπαίθριες θέσεις με υψόμετρα που ξεπερνούν τα 2.000 μ., κοντά σε νερά, μικρές αλπικές λίμνες και πηγές πυριτόλιθου περιγράφουν σημεία όπου ομάδες κυνηγών Νεάντερταλ σταματούσαν στη διάρκεια των συνεχών μετακινήσεών τους ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Πίνδου, συνιστώντας ουσιαστικά τις πρώτες αλπικές αρχαιολογικές θέσεις του ελλαδικού χώρου. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις προσπάθειες των αρχαιολόγων να εντοπίσουν την καθημερινή παρουσία των ομάδων Νεάντερταλ στην περιοχή αλλά κυρίως να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των κοντινών αλλά ακόμα ελάχιστα γνωστών αυτών συγγενών μας, που βρέθηκαν στην Ελλάδα πριν την άφιξη των ‘μοντέρνων ανθρώπων’.

Samarina 1    Samarina 2    Samarina 3 

Σενάριο: Νίκος Ευστρατίου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Βουλγαράκης
Κάμερα: Χρήστος Βουλγαράκης
Εναέρια πλάνα: Φίλιππος Στεφάνου
Μοντάζ: Νίκος Ευστρατίου, Χρήστος Βουλγαράκης
Μουσική: Wayne Jones, Brian Bolger, Aaron Kenny

Διάρκεια 26:53
Εκτέλεση Παραγωγής ARTiCON audiovisual works - 2022


Μουσικό ΚΩΘ τροπίες
 
mourikokothtropies logo
 
Ξεκινάμε!!!! Πρεμιέρα Εκπομπής - Δευτέρα 7.12.2020 στις 8 μ.μ. στο TV100
 
articon finalcut
 

Μουσικά αφιερώματα σε φορείς πολιτισμού, σε διακεκριμένους καλλιτέχνες της Ελλάδος και του εξωτερικού από τον χώρο της λόγιας μουσικής, καθώς και σε νέους ανερχόμενους σολίστ. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στην ιστορία, στις αρχειακές συλλογές, στην δράση παλαιότερη και σύγχρονη μουσικών προσωπικοτήτων και θεσμών και στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

Παρουσίαση: Μαριάνα Μποζαπαλίδου, Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Βουλγαράκης
Εκτέλεση Παραγωγής: ARTiCON audiovisual works
Εξωτερική Παραγωγή: Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης 
 

Δευτέρα στις 8 μ.μ. και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ. και Κυριακή στις 11 μ.μ.

Η εκπομπή θα προβάλλεται από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Δείτε το τρέιλερ


Η ARTiCON χορηγός της εκδήλωσης "Pink Alive Concert"
 

Η ARTiCON audiovisual works στήριξε την εκδήλωση "Pink Alive Concert" ως Χορηγός. Παρείχε τις υπηρεσίες βιντεοσκόπησης και δημιουργίας οπτικοακουστικής παραγωγής για την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 4.12.2019  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε τη Χριστίνα Α. Δηματάτη και το Άλμα Ζωής που μας έδωσαν την ευκαιρία να στηρίξουμε και εμείς από τη μεριά μας την εκδήλωση.

pinkalive1    pinkalive2    pinkalive4 

Μια βραδιά γεμάτη ήχους Κλασσικής Μουσικής από την Κινηματογράφο

Η Χριστίνα Α. Δηματάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Stone Group Intl., διοργανώνει τη Μουσική Συναυλία  με το μήνυμα “Pink ALive” για την αφύπνιση του κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού, τη συγκέντρωση πόρων και την ενίσχυση του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού - Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης.

Όλοι μαζί γινόμαστε σύμμαχοι στον αγώνα για την Πρόληψη του Καρκίνου του μαστού, σε μια συναυλία όπου η κλασική μουσική συναντά τον κινηματογράφο. 

Βαθιά ευαισθητοποιημένη για τις γυναίκες που έχουν βιώσει καρκίνο του μαστού και με την παρότρυνση και υποστήριξη του Προέδρου της Stone Group Intl., ως Διπλωματούχος σολίστ πιάνου, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών (1999) ερμηνεύει έργα για Πιάνο του Fryderyk F. Chopin.  

Θα συμμετέχουν η Κατερίνα Παπαδοπούλου ερμηνέυοντας μαζί έργα για Βιολί και Πιάνο των Shostakovich, Saint-Saens, Faure κ.α., η Μαρία Δηματάτη με έργα για Πιάνο και το Τρίο Εγχόρδων «Trinity», (σε πιο σύγχρονες μελωδίες). 

Μετά το πέρας της συναυλίας, θα ακολουθήσει Pink Cocktail στο χώρο του Φουαγιέ.

PINK ALIVE POSTER A4 21 11 PRINT

Πλάνα από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε μέσα από το διαφημιστικό σποτ.


Άγιος Παύλος - ντοκιμαντέρ
 

Η ταινία "Άγιος Παύλος" συμμετείχε στα φεστιβάλ:

- Ι∆ΡΥΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΜΕ.Κ.∆.Ε. ΤΟΥ Ε.Μ.Π. - 1ος ∆ιαγωνισµός Ταινιών Τεκµηρίωσης για το Περιβάλλον και την Ολοκληρωµένη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών

- 2ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 25 Μαίου έως 3 Ιουνίου 2012.Η ταινία επιλέχθηκε, μεταξύ άλλων, ανάμεσα σε 200 υποψήφιες ταινίες και προβλήθηκε στο Διαγωνιστικό Μέρος του Φεστιβάλ στην Κατηγορία Διαγωνιστικό Ταινίες Ντοκιμαντέρ.

 

Λίγα λόγια.....

Στο δρόμο από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, συναντήσαμε τον ορεινό οικισμό του Αγίου Παύλου. Η ταινία ανιχνεύει και καταγράφει την ιστορία του τόπου, από μαρτυρίες των λιγοστών κατοίκων, τις προοπτικές εξέλιξης, και δίνει το ερέθισμα για αποδράσεις στο πανέμορφο τοπίο.

DocAgiosPaulos 2    DocAgiosPaulos 3 

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Χρήστος Βουλγαράκης
Έρευνα και Οργάνωση θέματος: Γιάννης Φανιάδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Χρήστος Βουλγαράκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Τσίμπρης
Μουσική: Δημήτρης Δελφινόπουλος
Μοντάζ: Χρήστος Βουλγαράκης

Διάρκεια 20 λεπτά
Παραγωγή ARTiCON - 2011

Δείτε την ταινία

articon alpha

ARTiCON Productions

Κονταξοπούλου 176

57013 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

+30 2310 229024

info@articon.com.gr

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

logo facebook     logo youtube     logo vimeo