Έ ρ γ α

ΑΡΧΙΚΗ  /  ΕΡΓΑ

Στις Μαγεμένες

 

Παράσταση την ημέρα έναρξης της ατομικής έκθεσης της Άννης Καλτσίδου. Τα ρωμαϊκά της Θεσσαλονίκης Φόρουμ , Παράλληλο Πρόγραμμα 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Πέντε νεαρές κυρίες, ντυμένες στα λευκά, περπατούν στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης, μιας πόλης της Μεσογείου στα Βαλκάνια, όπου ζούσαν και ζουν έλληνες, Εβραίοι, Σεφαραδάκηδες Εβραίοι, Αρμένιοι, Τούρκοι, Έλληνες από τη Μαύρη Θάλασσα, άνθρωποι από τη Βόρεια Ήπειρο. Οι νεαρές κυρίες, τραγουδώντας τραγούδια από τους τόπους προέλευσής τους, περπατούν προς τις πύλες του Ωδείου, όπου στέκονται ακίνητοι σαν «Μαγεμένοι».

Μια μεσάζουσα κυρία με τα μαύρα στέκεται μπροστά τους και ρίχνει ένα κομμάτι μαύρο ύφασμα, εκφωνώντας ταυτόχρονα ένα επικριτικό σχόλιο όχι μόνο για τα αγάλματα που λείπουν που φυλάσσονται σε διάφορα μουσεία του κόσμου, αλλά και για την απουσία πολλών νέων ανθρώπων που, λόγω της οικονομικής κρίσης, μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Τα "Las Incantadas" είναι αγάλματα νεαρών γυναικών που τοποθετούνται στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τώρα φυλάσσονται στο Μουσείο του Λούβρου.

https://kaltsidou.gr

Οπτικοακουστική κάλυψη εκδήλωσης & μοντάζ: ARTiCON audiovisual works

Date

04 Απριλίου 2016

Tags

Διαφημιστικά Βίντεο

articon alpha

ARTiCON Productions

Κονταξοπούλου 176

57013 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

+30 2310 229024

info@articon.com.gr

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

logo facebook   logo youtube   logo vimeo   logo linkedin